İsrail Yemen'de hava saldırıları mı düzenliyor?

İsrail Yemen'de hava saldırıları mı düzenliyor?

İsrail Genelkurmay Başkanı Kochavi, Gazze'de İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi'ne karşı 5-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen saldırılarda başka bir ülkenin de vurulduğunu söyledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, Gazze'deki son çatışmalar sırasında ismini vermediği bir başka ülkeye daha hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

Yerel Yönetimler Federasyonu konferansında konuşan Kohavi, İsrail'in 5-8 Ağustos tarihlerinde Gazze Şeridi'nde hedef aldığı İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi'ne yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

"Şafak Vakti Operasyonu" adı altında İslami Cihad'a yönelik saldırılara atıfla Kochavi "İsrail Savunma Kuvvetleri, 10 gün önce Teysir Caberi'yi tam isabetle hedef aldı." diye konuştu.

Öte yandan İsrail Genelkurmay Başkanı Kochavi, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da toplu gözaltı yapmasının yanı sıra, başka bir ülkede saldırılar gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

"İsrail Yemen'i vurmuş olabilir"

Kochavi'nin ismini paylaşmadığı ülkenin 5-8 Ağustos tarihleri arasında hedef alındığı belirtildi.

İsmi verilmeyen söz konusu ülkenin Yemen olduğu düşünülüyor.

Suudi Arabistan merkezli basın kuruluşlarının aktardığı haberlere göre, İran destekli Husilerin kontrolündeki Nakam Dağı'nda bulunan El Hafa askeri kampında 7 Ağustos tarihinde büyük bir patlama yaşanmış ve İranlı, Lübnanlı danışmanlar söz konusu patlamalarda yaşamını yitirmişti.

Patlamanın bir kaza sonucu değil İsrail'in saldırısı neticesinde gerçekleşmiş olduğu ve bölgede büyük bir hasara yol açtığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.