Yemen'de BAE-İhvan çatışması sürüyor

Yemen'de BAE-İhvan çatışması sürüyor

Islah Partisi güçleriyle BAE destekli unsurlar arasında çatışmalar yaklaşık 15 gündür devam ediyor.

Yemen'in güneydoğusundaki Şebva vilayetinde Müslüman Kardeşler bağlantılı Islah Partisi güçleri ile Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güney Geçiş Konseyi (GGK) arasında gerilim tırmanıyor.

Birleşmiş Milletler öncülüğünde 2 Nisan'da Yemen genelinde yürülüğe giren ateşkes geçtiğimiz günlerde 2 Ekim'e kadar uzatılmıştı ancak Suudi Arabistan liderliğinde Yemen'de 7 Nisan tarihinde kurulan Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi içerisinde ihtilaflar baş gösteriyor.

Son olarak BAE destekli Güney Geçiş Konseyi Şebva vilayetindeki petrol ve gaz tesislerini ele geçirdi.

Islah Partisi'nden yapılan açıklamada BAE destekli GGK'ye bağlı Amalika Tugaylarının cumartesi günü Şebva vilayetinin güneyinde petrol ve gaz tesislerinin yanı sıra boru hatlarında kontrolü sağladığını duyuruldu.

Suudi Arabistan destekli Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkanı Raşad el Alimi pazar günü, GGK'nin söz konusu saldırılarını kınayan bir açıklama yayımladı.

Islah Partisi bağlantılı isimler de BAE bağlantılı isimler de Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi bünyesinde yer alıyordu.

Fakat taraflar arasında ağustos ayı başlarında meydana gelen ihtilaflar çatışmaya dönüştü.

İki güç arasındaki gerginliğin çözüme kavuşturulmaması durumunda çatışmaların daha da şiddetlenebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.