Yemen'de Islah Partisi ile BAE destekli güçler arasında çatışmalar

Yemen'de Islah Partisi ile BAE destekli güçler arasında çatışmalar

Yemen’de 7 Nisan tarihinde kurulan Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi içerisinde yaşanan ihtilaflar, silahlı çatışmaya dönüştü.

Yemen'in güneydoğusundaki Şebva vilayetinde Müslüman Kardeşler bağlantılı Islah Partisi güçleri ile Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güney Geçiş Konseyi (GGK) arasında bir süredir silahlı çatışmalar yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler öncülüğünde 2 Nisan'da Yemen genelinde yürülüğe giren ateşkes geçtiğimiz günlerde 2 Ekim'e kadar uzatılmıştı.

Ancak son olarak Şebva vilayetinin valisi Avad bin el Vezir 7 Ağustos'ta Özel Kuvvetler Komutanı Abdurabbu Lakib'i görevden aldı. Şebva'daki merkez kent Atak'ta bu hamle tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Bu girişimin ardından taraflar arasında çatışmalar patlak verdi.

Islah Partisi güçleriyle BAE destekli unsurlar arasında çatışmalar bir haftadan uzun süredir devam ediyor.

Değerli petrol kaynaklarına sahip Şebva'nın askeri olarak ikiye bölündüğü belirtiliyor. GGK kaynakları bölgede bazı noktaları ele geçirdiğini öne sürüyor.

Taraflar arasındaki gerginliğin çözüme kavuşturulmaması durumunda çatışmaların daha da şiddetlenebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.