Yemen'de El Kaide'den Sünni aşiretlere çağrı

Yemen'de El Kaide'den Sünni aşiretlere çağrı

Arap Yarımadası El Kaidesi, Yemen'deki Sünni aşiretlere çağrıda bulundu.

Yemen merkez olmak üzere faaliyet gösteren Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK), ülkedeki aşiretlere çağrıda bulunduğu bir açıklama yayınladı.

"Ebyen'deki Ehli Sünnet kabilelerimize acil açıklama" başlığıyla yayınlanan açıklamada, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki yeni yönetimin, Ebyen ilinde El Kaide'ye karşı yeni bir askeri harekat başlatma hazırlığında olduğu ifade edildi.

"Çatışmasızlık ihlal edildi"

Açıklamada, bölgedeki bazı AYEK mensuplarının, çatışmaların başlamaması için AYEK tarafından uygulanan "çatışmasızlık rejimini" ihlal ettiği ve saldırı düzenlediği kaydedildi. AYEK, Batı ülkeleriyle iş birliği içerisinde olan Yemen yönetiminin bu saldırıları gerekçe göstererek operasyon başlatabileceği ve bunun mevcut aşamada bölgedeki Müslüman halkın zararına olacağı kaydedildi.

"Yemen yönetiminin AYEK'e karşı saldırılara devam ettiği ve AYEK güçlerini İran destekli Husilere karşı savaşırken dahi hedef aldığı" belirtilen açıklamada, buna rağmen AYEK'in çatışmaların mevcut süreçte patlak vermesinden yana olmadığının altı çizildi.

AYEK, Sünni aşiretlere mevcut yönetimin faaliyetlerine dikkat etmeleri ve gözlem pozisyonunda kalmalarını söylerken, yönetimin bölgeye karşı savaş seçeneğine yönelmesi halinde, kendilerinin de savaştan kaçınmayacağını belirtti.

Bölgede son dönemde yer yer yaşanan çatışmaların, Yemen yönetimini Husilerle ateşkesi uzatıp Sünni aşiret bölgelerinde El Kaide'ye karşı kapsamlı bir savaşa yöneltebileceği düşünülüyordu.

Yemen'de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri destekli yönetim, bir süredir İran destekli Husilerle ateşkes halinde.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.