Yemen'de ateşkes iki ay daha uzatıldı

Yemen'de ateşkes iki ay daha uzatıldı

Yemen'de 2 Ağustos'ta süresi dolan ateşkes 2 Ekim'e kadar uzatıldı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen hükümet güçleri ile İran destekli Husiler, Yemen'de dört aydır süren mevcut ateşkesi iki ay daha uzatma kararı aldı.

Ülkede söz konusu ateşkes 2 Nisan'da yürürlüğe girmiş ve 4 Haziran'da tekrardan uzatılmıştı.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada son olarak ateşkesin 2 Ağustos'dan 2 Ekim tarihine kadar uzatılması yönünde karar alındığı ifade edildi.

BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, ateşkes anlaşması beraberinde tarafların müzakerelere katılım konusunda da taahhüt verdiklerinin altını çizdi.

Yemen'deki ateşkes sürecinin sivil kayıpları önemli ölçüde azalttığı söyleniyor.

İran destekli Husilerin 2014 yılında başkent Sana'yı kontrol altına alması Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun ülkeye müdahalesine zemin hazırlamıştı.

BM'nin geçtiğimiz ay yayımladığı verilere göre ülkedeki 30 milyon kişiden üçte ikisi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen hükümet güçleri ile İran destekli Husiler, ülke genelinde anlaşmaya vardıkları ateşkes anlaşmasına rağmen zaman zaman karşılıklı çatışmalar yaşıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.