Yemen'de yeniden savaşa mı doğru?

Yemen'de yeniden savaşa mı doğru?

Husiler Yemen'de yaklaşık 4 aydır süren ateşkesi sonlandırmayı istiyor.

Yemen'de Nisan ayından bu yana süren ateşkes yakın zamanda sonlanabilir.

Ülkede faaliyet gösteren İran destekli Husiler (Ensarullah Hareketi), ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ortaya atılan ateşkesi uzatmaya yönelik teklifleri görmezden geleceklerini açıkladı.

Husi Yüksek Siyasi Konseyinden cumartesi günü yapılan açıklamada, ABD başkanının bölgeye yaptığı ziyaretten Yemen'in istikrarını baltalama ihtimali bulunan her türlü sonucu reddedecekleri bilgisi paylaşıldı.

Husi yetkilileri, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun gerekli şartlara uymadığını gerekçe göstererek, ateşkesi "gelecekte tekrar edilmesi mümkün olmayan bir girişim" olarak nitelendirdi.

Öte yandan yetkililer, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin "ateşkes şartlarını daha önce olduğu gibi ihlal etmemesi" durumunda birtakım müzakerelere açık olduklarının sinyalini verdi.

ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz gün Yemen'de hala devam etmekte olan ateşkesin uzatılması hususunda Suudi Arabistan yetkilileriyle anlaşma sağladıklarını söylemişti.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen hükümet güçleri ile İran destekli Husiler, ülke genelinde anlaşmaya vardıkları ateşkes anlaşmasına rağmen zaman zaman karşılıklı çatışmalar yaşıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.