Yemen'de BAE destekli güçlere saldırıda El Kaide şüphesi

Yemen'de BAE destekli güçlere saldırıda El Kaide şüphesi

Yemen'in Şebva ilinde Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güney Geçiş Konseyi güçlerinin askeri kontrol noktasına saldırı düzenlendi.

Yemen'in Şebva ilinde Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güney Geçiş Konseyi güçlerinin askeri kontrol noktasına bir saldırı düzenlendi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 22 Haziran Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde Şebva'nın merkezinde yer alan Atak bölgesinde Güney Geçiş Konseyi güçlerine bağlı Şebva Savunma Kuvvetlerine yönelik gerçekleşen saldırılarda 5 askerin öldüğü, 5 askerin ise yaralandığı aktarıldı.

Konsey yetkililerinin yaptığı açıklamada saldırıyı gerçekleştirenlerden oldukları belirtilen 3 kişinin de öldürüldüğü öne sürüldü.

"El Kaide saldırısı olabilir"

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmasa da, Yemen'de faaliyet gösteren Arap Yarımadası El Kaidesi'nin (AYEK) saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği düşünülüyor.

AYEK geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya servis ettiği bir paylaşımda, mayıs ayında Şebva Savunma Kuvvetleri tarafından öldürülen Yunus el Keşari'nin görüntülerini servis etmişti.

AYEK'in paylaşımından iki gün sonra Şebva Savunma Kuvvetlerine yönelik bir saldırının gerçekleşmesi, saldırıların El Kaide mensuplarınca yapıldığı ihtimalini artırıyor.

Öte yandan AYEK, 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde de bahsi geçen kuvvetlere karşı saldırılar düzenlemişti.

Son zamanlarda bölgede taraflar arasında çatışmaların arttığı bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.