İsrail Suriye'deki hava saldırılarına devam ediyor

İsrail Suriye'deki hava saldırılarına devam ediyor

İsrail'in Suriye'nin batısındaki Tartus ve Şam yakınlarında hava saldırıları gerçekleştirdiği bildirildi.

İsrail'in, dün Suriye'nin batısındaki Tartus ilinde Esed rejimi güçlerine yönelik hava saldırısı düzenlediği iddia edildi.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA'dan yapılan açıklamada, İsrail'in yerel saatle 20.50'de Şam yakınlarında ve Tartus çevresinde "bazı noktaları hedef alması sonucu" Esed rejimi güçlerinden 3 askerin öldüğü, 3 askerin ise yaralandığı aktarıldı.

SANA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı açıklamada, rejimin hava savunma güçlerinin İsrail'in hava saldırılarına karşı koyulduğu ve ateşlenen bazı füzeleri düşürdüğü öne sürüldü.

İsrail'in hedef aldığı bazı noktalarda maddi hasarlar oluştuğu ifade edildi. İsrail tarafından saldırıya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre dün meydana gelen saldırılar, İran destekli milislerin aktif olduğu Tartus'taki bir hava savunma üssüne yönelikti.

Gözlemevi ayrıca Şam kırsalındaki Kuteyfe bölgesinde Esed rejimine ait askeri bir alanın vurulduğunu açıkladı.

İsrail'in 22 Temmuz'da Şam merkezinin yakınlarında hava saldırıları tertip ettiği ve rejim güçlerinden 3 askerin öldüğü, 7 askerin ise yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail, Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülkede zaman zaman hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.