Suriye'de ABD ile İran arasında çatışma

Suriye'de ABD ile İran arasında çatışma

ABD, ağustos ayı ortalarında İran tarafından hedef alındığını öne sürdükten birkaç gün sonra İran destekli gruplara yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Suriye'de ABD ile İran destekli gruplar arasında gerilim sürüyor.

İran destekli grupların 15 Ağustos'da ABD güçlerini hedef aldığını belirten ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Başkan Joe Biden'ın talimatıyla Suriye'nin Deyrizor ilinde İran Devrim Muhafızları'na ait tesislere yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurdu.

ABD'nin Deyrizor'da düzenlediği hava saldırılarının ardından İran destekli gruplar, ABD güçlerinin konuşlu olduğu gaz sahalarını ve ek bir üssü (Green Village, Yeşilköy) roket saldırısıyla hedef aldı.

İran destekli grupların roket saldırıları sonucunda 3 ABD askeri hafif şekilde yaralandı.

ABD roket saldırılarına karşılık olarak İran destekli milislere yönelik bir helikopter saldırısı gerçekleştirdi.

CENTCOM açıklamasında 2 ya da 3 İran destekli milisin öldürüldüğü belirtilirken roket saldırılarında kullanılan 3 araç ve mühimmatın yok edildiği bilgisi yer aldı.

CENTCOM Komutanı General Erik Kurilla, durumu yakından takip ettiklerini ve bölgede mevcut tehditleri azaltma yeteneklerine sahip olduklarını belirtti.

Öte yandan ABD'nin İran ile bir çatışma aramadığını ancak ABD halkının korunması ve savunulması için gerekli önlemleri almaya devam edeceği bilgisi verildi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Devrim Muhafızları'na ait üsse işaretle, ABD'nin geçtiğimiz günlerde hava saldırısı düzenlediği bölgeyle bir bağlantılarının bulunmadığı duyuruldu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.