ABD'den Suriye'de İran'a hava saldırısı

ABD'den Suriye'de İran'a hava saldırısı

ABD, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Deyrizor ilinde İran Devrim Muhafızları'na ait birçok tesise hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatıyla Suriye'nin Deyrizor ilinde İran Devrim Muhafızları'na ait tesislere yönelik hava saldırıları gerçekleştirildiği ifade edildi.

"İran güçlerince ABD personeline karşı saldırıların yeniden vuku bulmaması amacıyla" düzenlenen hava saldırılarının "ABD güçlerinin emniyetini sağlama amacı taşıdığı" kaydedildi.

CENTCOM açıklamasında "Bugünkü saldırılar ABD personelini korumak ve savunmak açısından gerekliydi." ifadeleri aktarılırken ABD'nin kayıpları mümkün mertebe azaltmak ve çatışma riskini en aza indirmek için orantılı ve kasti güç kullandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca ABD'nin bir çatışma arayışında olmadığı, aksine ABD halkının güvenliğinin sağlanması için bu tür önlemler alınmaya devam edileceği belirtildi.

Öte yandan CENTCOM bildirisinde, IŞİD'in yenilgisini tamamen sağlamak için ABD'nin Suriye'de faaliyet sürdürmeye devam ettiğinin altı çizildi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.