İran Devrim Muhafızları'nın drone uzmanı Şam'da öldürüldü

İran Devrim Muhafızları'nın drone uzmanı Şam'da öldürüldü

İran Devrim Muhafızları'nın Suriye'deki askeri danışmanı, başkent Şam'da gerçekleşen el yapımı patlayıcılı saldırının hedefi oldu.

Suriye'nin başkenti Şam'da İran Devrim Muhafızları yetkilisine suikast düzenlendi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim News'te yer alan habere göre, Devrim Muhafızları'nın havacılık sanayi kanadı üyesi ve Suriye'deki askeri danışmanı Albay Davud Caferi'nin dün başkent Şam'da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu öldüğü açıklandı.

Devrim Muhafızları kaynakları Caferi'nin öldüğüne ilişkin haberleri doğruladı.

İran Devrim Muhafızları, saldırının sorumlusu olarak İsrail'i suçladı. Tasnim haberinde ayrıca, İsrail'e karşı yanıt verileceği bilgisi yer aldı.

Öte yandan Devrim Muhafızları, İsrail'i suçlasa da saldırının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı.

İsrail'in Suriye'de zaman zaman İran destekli milislere karşı hava saldırıları gerçekleştirdiği biliniyor.

ekran-resmi-2022-11-23-13-21-50.png

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) haberine göre, Şam'ın Seyyide Zeynep bölgesinde gerçekleşen patlamada ölen Caferi, Devrim Muhafızalrı'nın Suriye'de görevli drone ve hava savunma sistemleri uzmanıydı.

Seyyide Zeynep bölgesinin doğrudan İran'ın yönetimi altında olduğu iddia ediliyor. İran'ın söz konusu bölgede Şii nüfuzunu yayma girişimlerini sürdürdüğü biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum