İran Devrim Muhafızları'nın şaibeli kayıpları artıyor

İran Devrim Muhafızları'nın şaibeli kayıpları artıyor

İran Devrim Muhafızları'na bağlı üst düzey bir yetkilinin Suriye'de öldürülmesinin ardından 2 askerin de son olarak İran'da yaşamını yitirdiği bildirildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı 2 unsurun çarşamba günü güneydeki Şiraz eyaletinde görev sırasında yaşamını yitirdiği açıklandı.

Iran International haber sitesinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Devrim Muhafızları askerleri Muhammed İslami ve Muhammed Seccadizade'nin İran'ın Şiraz eyaletinde silahlı kişilerce girdikleri çatışma sonucunda öldürüldüğü belirtildi.

Bazı kaynaklar ise ABD'nin Suriye kuzeydoğusundaki İran destekli milisleri hedef aldığı saldırılarda söz konusu 2 Devrim Muhafızları askerinin de ABD saldırılarında öldürüldüğünü iddia etti.

İran destekli grupların üsleri roket saldırılarıyla vurması sonrası ABD, İran destekli milislerin mevzilerini vurmuştu.

İran kaynakları geçtiğimiz günlerde, Suriye'de askeri danışman olarak hizmet veren Devrim Muhafızları üst düzey yetkilisi General Ebulfazl Alicani'nin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Kaynaklar, Alicani'nin Suriye'nin hangi bölgesinde ve nasıl öldüğüne açıklık getirmemişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.