"İran, İsrail'in hava saldırılarından sonra Suriye'deki bazı üslerden çekildi"

"İran, İsrail'in hava saldırılarından sonra Suriye'deki bazı üslerden çekildi"

İsrail medyasının İsrail ordu kaynaklarına dayandırdığı haberde, İran destekli güçlerin bazı bölgelerden çekildiği iddia edildi.

İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırılarının arttığı ve Rusya'nın İran destekli milislerin kademeli olarak bazı üslerden çekilmesini talep ettiği bir dönemde, İran destekli askeri güçlerin Suriye'de bulunan bazı bölgelerdeki varlığını azalttığı öne sürülüyor.

Jeruselam Post'un İsrail askeri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, İran destekli milisler ve Hizbullah, Suriye'deki bazı üslerden kısmi olarak çekildi.

İran'a bağlı güçlerin nereye çekildiği belirtilmezken böylesi bir geri çekilmenin İsrail'in hava saldırıları sonucunda geliştiği ifade ediliyor.

Öte yandan Rusya'nın da İran'a Suriye'deki Rus üslerine yakın noktalarda varlığı bulunan milislerini geri çekmesi yönünde talepler bulunduğu iddia edilmişti.

Söz konusu iki gelişmenin, İran destekli milislerin Rus güçlerinin bulunduğu üslere yakın bazı bölgelerden çekilmesine yol açtığı aktarılıyor.

Ukrayna'da oldukça fazla askerini kaybeden Rusya'nın İsrail'in hava saldırılarına maruz kalan Suriye'de askeri bir kayıp yaşamamak için birtakım girişimlerde olduğu söyleniyor.

İsrail, son dönemde Suriye'ye yönelik hava saldırılarını artırmıştı.

Bu saldırılarda daha çok İran güçlerinin hedef alındığı belirtilmişti.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, geçtiğimiz günlerde İran'ın Suriye'deki silah üretim merkezlerini tespit ettiklerini ileri sürmüştü.

Suriye'ye yönelik gerçekleşen İsrail hava saldırılarının ABD ile koordineli bir şekilde tertip edildiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum