"İran BM Genel Kurulu'nda nükleer anlaşmayı canlandırmayı deneyebilir"

"İran BM Genel Kurulu'nda nükleer anlaşmayı canlandırmayı deneyebilir"

İran'ın 77. BM Genel Kurulu'nda nükleer anlaşma yeniden gündeme getirebileceği konuşuluyor.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani'nin ifadesine göre, Tahran yönetimi bu hafta yapılacak olan 77. BM Genel Kurulu'nda 2015 senesindeki nükleer anlaşmayı yeniden devreye sokma girişiminde bulunabilir.

İran ile ABD arasında son aylarda dolaylı yollardan yapılan görüşmeler sırasında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nuın ülkede yaptığı incelemelerde nükleer anlaşma maddelerine uymayan deliller bulmuştu.

Sonrasında Washington yönetimi Tahran ile nükleer anlaşma meselesinin kapanabileceğini belirtmişti.

İran, anlaşma hususunda Avrupa'dan da bir tavırla karşı karşıya kaldı. Almanya, Fransa ve İngiltere'nin de ortak bir bildiriyle anlaşma görüşmelerine dair olumsuz tavrını kesinleştirmesine Tahran tepki gösterdi.

Kenani, açıklamasında "Müzakere heyetimizin başkanı Ali Bakıri Kani Genel Kurul'da heyetin bir parçası olarak bulunacak ancak nükleer anlaşmayı tartışmak için herhangi bir plan henüz yok. Ancak nükleer anlaşma için görüşme ihtimalini de bir kenara atmıyorum." ifadelerini kullandı.

Kenani aynı zamanda İran ve ABD yetkililerin konu hakkında ikili görüşme ihtimalinin olmadığını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, pazar günü bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Washington'un 2018'deki gibi nükleer anlaşmadan çekilmeyeceğinin garantisini vermesi durumunda Tahran'dan anlaşma için ciddi adımlar gelebileceğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.