İran'da göstericiler Humeyni posterleri ve başörtüsü yaktı

İran'da göstericiler Humeyni posterleri ve başörtüsü yaktı

İran'da Mahsa Amini'nin ölümü sonrası patlak veren protestolar 5'inci gününe girdi.

İran polisince gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitirdiği ifade edilen Mahsa Amini'nin ölümü sonrası İran'da halk, birçok şehirde sokaklara döküldü.

İran genelinde meydana gelen protestolar 5'inci gününe girerken polis ve eylemciler arasında ortaya çıkan çatışmalar daha da şiddetlendi.

Yerel kaynaklar çatışmaların şiddetlenmesi sonucunda 5 eylemcinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ancak İran'dan yapılan son açıklamaya göre protestolarda sadece 1 kişinin öldüğü öne sürülüyor.

İran devlet haber ajanslarının "küçük ölçekli protestolar" şeklinde yer verdiği olaylarda yerel kaynaklar, göstericilerin hükümet karşıtı sloganlar attığını, polis araçlarına taş attığını ve kamu mallarına hasar verdiğini belirtti.

Bölgeden elde edilen görüntülerde, bazı protestocuların başkent Tahran'da İran lideri Ali Hamaney'in evine doğru hareket etmekte olduğu tespit edildi.

Öte yandan "Diktatöre Ölüm" sloganları atan protestocuların dini lider Hamaney ve Ayetullah Humeyni'nin posterlerini yırttığı görüldü.

Eylemlere dair elde edilen başka bir görüntüde de kadın göstericiler, başörtüleri ateşe attı.

Tahran yönetimi, gösterilerle ilgili olarak "yabancı ajanların şiddeti tırmandırdığını" savunuyor.

Mahsa Amini'nin ölümü

İran ahlak polisi, "başörtüsünü kurallara uygun bir şekilde takmadığı" gerekçesiyle 22 yaşındaki Mahsa Amini'yi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında birkaç kadın da vardı.

Yerel kaynaklara göre Amini, ahlak polisince darp edildi. Aldığı darbelerin etkisiyle komaya girdiği belirtilen Amini bir süre sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tahran rejimine bağlı güvenlik kaynakları ise Amini'nin "doğal bir rahatsızlık sonucu" öldüğünü savunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum