İran destekli Şii milisler Irak'ta akıl hastası sivilleri IŞİD'liymiş gibi gösterip öldürdü

İran destekli Şii milisler Irak'ta akıl hastası sivilleri IŞİD'liymiş gibi gösterip öldürdü

Iraklı gazeteci Ali Fazıl, İran destekli güçlerin ve Irak ordusundan üst düzey yetkililerin de karıştığı bir olayda sivillerin sokak ortasında kaçırıldığına dair bir ses kaydı sızdırdı.

Bir dönem İran destekli Şii milislerin içerisinde yer alan ancak daha sonradan bu güçlerden ayrılan El Baki İmamları Tugayı (KAB) eski üyesi Kerim Selim Kerim, gazeteci Ali Fazıl'a verdiği demeçte, Diyala vilayetinde görevli Irak ordusunun üst düzey komutanların da iş birliği doğrultusunda, akıl hastası olan 14 Iraklı sivilin kaçırıldığını ve bu kişilere IŞİD üyeleriymiş gibi muamelede bulunulduğunu söyledi.

İran destekli grubun eski üyesinin anlattığına göre, Haşdi Şabi ile de hareket ettiği bilinen KAB milisleri 14 akıl hastası Iraklıyı kaçırdı.

Gün ortasında kaçırılan bir akıl hastası Iraklıya uyku hapı içiren milisler, daha sonra bu kişinin üstüne patlayıcı bir yelek giydirdi ve elinde taşıması için de zorla bir silah verdi.

Bir süre sonra akıl hastası kişi İran destekli milislerce Diyala'daki bir askeri kontrol noktasının yakınlarına salıverildi.

Askeri kontrol noktasına yaklaşan sözde "patlayıcı yelek giymiş IŞİD üyesi" akıl hastası, İran destekli güçlerin açtığı ateş sonucu üzerindeki yeleğin infilak etmesiyle hayatını kaybetti.

Kerim Selim Kerim, Irak ordusunun güvenliği sağlayamadığı hissi vermek ve IŞİD'in hala etkin olduğunu kanıtlamak amacıyla yürütülen bir sahte bayrak operasyonunda Hamrin Dağları'nda Irak ordusu mevzilerine saldırma emrini reddetmesinin ardından KAB'dan ayrıldığını açıkladı.

El Baki İmamları Tugayı ise söz konusu kayıtlarda geçen bilgileri yalanladı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.