Irak'ta Başbakan adayı Es Sudani yol haritasını açıkladı

Irak'ta Başbakan adayı Es Sudani yol haritasını açıkladı

Irak'ta yeni Cumhurbaşkanınca hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Şiya es Sudani, göreve geldiği takdirde ülkedeki mevcut sorunları çözme girişimlerine ivedilikle başlayacağını ilan etti.

Irak Meclisinin yeni Cumhurbaşkanı olarak Abdullatif Cemal Reşid'i seçmesinin ardından hükümet kurma görevi Muhammed Şiya es Sudani'ye devredildi.

Ülkenin yeni başbakan adayı Es Sudani sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, hükümeti kurma konusunda görevlendirilmesi üzerine milletvekillerine teşekkürlerini iletti.

Kabinesini kısa sürede kurma hedefi güttüğünü söyleyen Es Sudani, hükümetin ülkeyi yeniden kalkındırabilecek ve istikrarı sağlayabilecek güçlü isimlerden oluşacağını vurguladı.

Es Sudani ayrıca dış siyasette dengeli bir yol haritası çizileceği sinyalini verirken diğer ülke yetkililerine Irak'ın iç işlerine karışmama çağrısında bulundu.

Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Abdullatif Cemal Reşid tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Es Sudani'nin 1 ay içerisinde kabinesini Irak Meclisine sunması gerekiyor.

Geçtiğimiz aylarda İran yanlısı olmasıyla bilinen Koordinasyon Çerçevesi'nin başbakan adayı olarak Es Sudani'yi işaret etmesinin ardından Sadr Hareketi destekçileri bu hamleyi protesto etmişti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum