Suriye'de ABD-İran gerilimi büyüyor: Yeni saldırı düzenlendi

Suriye'de ABD-İran gerilimi büyüyor: Yeni saldırı düzenlendi

Suriye'de ABD ile İran destekli gruplar arasında gerilim sürüyor.

İran destekli milislerin 15 Ağustos'ta ABD üslerine saldırılar gerçekleştirdiği iddiaları sonrası Washington yönetimi, Suriye'nin kuzeydoğusunda İran destekli grupları hava saldırılarıyla hedef aldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, 24 Ağustos'ta ABD üslerine roket saldırıları düzenleyen İran destekli milislerin, AH-64 Apache saldırı helikopterleri, AC-130 savaş uçakları ve M777 topçu atışları ile vurulduğunu duyurdu.

CENTCOM ayrıca saldırılar sonucunda İran destekli milislere atıfla "4 düşman savaşçı öldürülmüş ve 7 düşman roketatarı yok edilmiştir." açıklamasında bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı üst düzey yetkilisi Komutan Erik Kurilla tarafından yapılan yazılı açıklamada ise ABD askerlerine yönelik saldırılara karşılık verileceğinin altını çizdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'de İran destekli milislere yönelik mevcut saldırılarının Başkan Joe Biden'ın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildiği biliniyor.

İran ile ABD askerleri dün de çatışmalar yaşamış ve bunun sonucunda 3 İran destekli milis ölürken ABD'nin 3 askeri hafif yaralanmıştı.

ABD, İran destekli grupların mevzilerini havadan vurduğuna dair görüntüleri servis etmişti:

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum