İsmail Heniyye liderliğindeki Hamas heyeti Rusya'ya gidiyor

İsmail Heniyye liderliğindeki Hamas heyeti Rusya'ya gidiyor

Hamas üst düzey temsilcilerinden oluşan bir heyetin Rusya ziyaretinde Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un da temaslara katılabileceği ifade ediliyor.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın üst düzey temsilcilerinin gelecek hafta başında Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştireceği bildiriliyor.

Şarku'l Avsat'ın İngilizce servisinin haberine göre, Filistinli lider İsmail Heniyye'nin ve hareketin siyasi büro başkan yardımcısı Musa Ebu Merzuk'un da aralarında bulunduğu üst düzey bir Hamas heyeti, 11 Eylül'de Rusya'nın başkenti Moskova'ya gidiyor.

Rusya'ya varmalarının ardından Heniyye liderliğindeki heyet, pazartesi günü Rus yetkililerle birtakım temaslarda bulunacak.

Şarku'l Avsat'ın Rusya'daki kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, görüşmelerde Heniyye ve beraberindeki heyet, Hamas'ın İsrail'in "saldırgan tutumuna" karşı bir Filistin ulusal cephesi kurma planlarının detayları hakkında Rus yetkililerle görüş alışverişi yapacak.

Hamas'ın Rusya'nın söz konusu plana dair görüşlerini irdeleyeceği temaslarda ayrıca Gazze Şeridi'nin yeniden yapılandırılması bahsi Rus yetkililere açılacak.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin Gazze'nin yeniden inşa edilmesi noktasında Rusya'nın üstlenebileceği rolü öğrenmek istediği belirtiliyor.

Hareketin ziyaretinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından bir ay sonra gelmesi dikkat çekiyor.

Hamas Hareketi son olarak mayıs ayında Rusya'ya bir ziyarette bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.