İsrail'den Hamas bağlantılı kişi ve kurumlara yaptırım

İsrail'den Hamas bağlantılı kişi ve kurumlara yaptırım

İsrail, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) için kara para akladığı iddia edilen kişi ve kurumlar hakkında yaptırım kararı aldı.

Savunma Bakanı Benny Gantz, dün, "Hamas için para akladığı" öne sürülen 20 kişi ve kurum hakkında yaptırım uygulama kararını imzaladı.

Times Of Israel'in haberine göre, "terör örgütü" ile ilişkili olarak tanımlanan bu kişi ve kurumların mal varlıklarına da el konulacak.

Yaptırımlar kapsamında Hamas'ın uluslararası yatırım sistemlerinin hedef alınması bekleniyor.

İsrail'in iddialarına göre Hamas ile bağlantılı kişi ve kurumlar, Sudan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Cezayir gibi ülkelerde varlık gösteriyor. İsrail ayrıca yasal konumda bulunan bu 'paravan şirketlerin' milyonlarca dolar değerinde yatırımlara sahip olduğunu öne sürüyor.

İsrail iç istihbarat servisi Shin Bet, Terörle Mücadele Finansmanı Ulusal Bürosu, Savunma Bakanlığı ve İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin ortak çalışması sonucunda yaptırım uygulanacak kişi ve kurumların belirlendiği ifade ediliyor.

Öte yandan yaptırım uygulanacak kişilerin arasında yatırım sistemlerinin baş sorumlusu olduğu iddia edilen ve Hamas Şura Konseyi üyesi olan Usame Ali de bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.