İsrail güçleri bir ayda 8 Filistinliyi katletti

İsrail güçleri bir ayda 8 Filistinliyi katletti

İsrail güçlerinin temmuz ayı içerisinde 8 Filistinlinin ölümüne neden olduğu bildirildi.

Hazırlanan aylık raporda, temmuz ayı içinde İsrail güçlerinin saldırılarında 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 415 Filistinlinin de yaralandığı dile getirildi.

Kısa adı Ma'ta olan Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı aylık rapora göre, geçtiğimiz Temmuz ayı içinde İsrail güçlerinin hedeflerine yönelik olarak 588 eylem gerçekleştirildi ve bu eylemlerde İsrail güçlerinden toplam 18 kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, raporda İsrail güçleri hedeflerine yönelik eylemlerden 44'ünün silahla ateş etme eylemi olduğu belirtildi. Bunlardan 12'si Nablus'ta 12'si de Cenin'de gerçekleştirildi. Bu eylemler sebebiyle İsrail güçleri de Filistinlilerin bölgelerine gündelik baskınlar düzenledi ve bu sebeple pek çok yerde çatışma meydana geldi.

Bıçaklama veya bıçaklama teşebbüsü ise üç kez gerçekleşti. Araçla çarpma veya çarpma teşebbüsü eylemi sayısı ise iki kez meydana gedi. Dört kez askeri tesisleri veya araçları yakma eylemi gerçekleştirildi. Askeri arabaları veya malzemeleri tahrip etme eylemi 5 kez düzenlendi.

Raporda Temmuz ayında İsrail güçlerinin geçtiği yerlere patlayıcı yerleştirme eyleminin 10'u bulduğu, molotof kokteyli atma eyleminin 14, el yapımı patlayıcı atma eyleminin ise 3 kez gerçekleştiği belirtildi.

Filistinli direniş gruplarının İsrail güçlerine karşı mücadelelerini Temmuz ayında da bütün hızıyla sürdürdüklerine dikkat çekilen aylık raporda bu ay içinde toplamda 180 taşlama, 76 Yahudi yerleşimcilere karşı direniş, 28 kitlesel gösteri ve yürüyüş, 220 adet de muhtelif şekillerde çatışma olayının yaşandığı belirtildi.

İsrail güçlerine karşı eylemlerde Nablus 105, Kudüs 83, El-Halil 80 eylemle ilk sıralarda yer aldı.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.