İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 46 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 46 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri Batı Şeria'da sabaha karşı geniş çaplı bir gözaltı operasyonu gerçekleştirdi.

İsrail güçleri dün gece ve bugün sabahın erken saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde baskınlar gerçekleştirerek çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, baskınların ve gözaltı operasyonlarının daha çok Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El Halil'de yoğunlaştığı belirtildi. 

Son operasyonlarda aralarında İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Şeria bölgesindeki liderlerinin ve eski esirlerin de bulunduğu 46 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanların çoğunun evlerine baskın düzenlenmesi ve geniş çaplı aramalar yapılması suretiyle alıkonulduğu ifade edildi. 

İsrail güçleri Nablus'ta bazı mahalleleri bastı ve vatandaşların üzerine silahlarla ateş ettiler. Bu saldırılarda iki genç yaralandı. Saldırılar yüzünden bazı mahallelerde çatışmalar meydana geldi. Buradaki baskınlarda üç kişiyi gözaltına aldılar.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.