İsrail İslami Cihad'a karşı Gazze sınırındaki önlemlerini artırıyor

İsrail İslami Cihad'a karşı Gazze sınırındaki önlemlerini artırıyor

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria'daki lideri Besam Saadi'nin İsrail tarafından tutuklanması bölgedeki tansiyonu yükseltti. Grup İsrail'i tehdit ederken Başbakan Lapid önlemler alınacağını söyledi.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria'daki lideri Besam Saadi'nin tutuklanmasının ardından İsrail, gerilimin daha fazla tırmanacağı endişesiyle Gazze Şeridi çevresinde insansız hava araçlarıyla gözetim yapıyor.

İsrail'in Saadi'yi tutuklanmasının ardından bölgede tansiyon yükselmiş ve İslami Cihad Hareketi'nin Gazze Şeridi Siyasi Büro Sorumlusu Halid el Batş, İsrail'in merkez bölgelerinin hareketin hedefinde olduğunu kaydetmişti.

El Batş, "İsrail'i en gelişmiş silahlarımızla hedef alma ve işgalciye ağır bir bedel olma hakkımızı saklı tutuyoruz. Gazze çevresinden operasyonlarımızı sürdürmekle kalmayacak ayrıca sözde İsrail Devleti'nin merkezini de hedef alacağız." ifadesini kullanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından İsrail, Gazze Şeridi'ni İHA ile gözetleme kararı almasının yanı sıra geçtiğimiz günlerde Gazze'ye tüm geçişleri kapattığını açıkladı.

İsrail'in geçişleri kapatması, Gazze'ye ticari mallar ve yardımların ulaşımını engelledi. Ayrıca işçi statüsündeki Gazzelilerin de İsrail'deki iş yerlerine gitmesine müsaade edilmedi.

Öte yandan İsrail Başbakanı Yair Lapid, savunma ve askeriye yetkilileriyle değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantının gündeminde, son birkaç gündür Gazze Şeridi sınırında artan gerilimlerin konu edindiği belirtildi.

Dahası İsrail ordusunun dün Gazze sınırına tank sevkiyatı yaptığı ifade aktarıldı.

İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria'daki lideri Saadi'nin serbest bırakılmaması durumunda bölgedeki gerilimin dinmeyeceği söyleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.