Mısır Gazze'de ateşkes için yeniden devrede

Mısır Gazze'de ateşkes için yeniden devrede

Mısır Dışişleri Bakanlığı Gazze'de cereyan eden son olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, İsrail'in yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için bağlantıları sürdürdüklerini bildirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Mısır Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "an itibariyle" Gazze'de durumun kontrol altına alınması, ateşkes sağlanması, canların ve malların korunması için bağlantıların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etmişti.

Açıklamada yürütülen çalışmalardan ne gibi bir sonuç elde edildiği ve tarafların girişimlere nasıl karşılık verdikleri konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi. 

Mısır Dışişleri Bakanlığı, işlerin daha da kötüleşmemesi ve operasyonların daha da yaygınlaşmaması için tarafları kendilerine hakim olmaya davet etti. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Mısır İstihbaratı Başkanlığıyla yaptığı görüşmede Gazze'de meydana gelen olaylardan tamamen İsrail'in sorumlu olduğunu dile getirdi. 

İsrail güçleri dün öğleden sonra Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlattıkları insanlık dışı saldırıları bugün ikinci günde de sürdürüyorlar. Buna karşı Filistin direniş hareketleri de İsrail hedeflerine yönelik füze saldırıları gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Çok sayıda kişi öldü veya yaralandı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın son verdiği bilgilere göre saldırılarda başta Kudüs Tugayları komutanı Teysir El-Ca'beri olmak üzere, 1'i 5 yaşında kız çocuk, 1'i 23 yaşında kadın, 11 kişi hayatını kaybetti ve hastanelere 79 yaralı ulaştırıldı. 

Filistin direnişi de dün akşam saatlerinden itibaren İsrail güçlerinin saldırılarına karşı onlarca füze saldırısı gerçekleştirdi. 

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Askalan şehrinde yer alan Barzilai Hastanesi, bugün sabah 09.35'te yaptığı açıklamada kendilerine 13 yaralı ulaştığını, bunlardan 8'inin yara almış, 5'inin ise panik geçirmiş olduğunu duyurdu. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.