Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri İran'ı ziyaret etti

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri İran'ı ziyaret etti

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad en Nahale İran'ın başkenti Tahran'da Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelerek bölgesel meseleleri masaya yatırdı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad en Nahale, İran'ın başkenti Tahran'a gitti.

En Nahale'yi başkent Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan karşıladı.

İkili yaptıkları görüşmelerde bölgesel meseleleri ele aldı.

Söz konusu görüşmeler, İsrail'in Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria'daki lideri Besam Saadi'yi tutuklamasının bir gün sonrasında geldi.

İsrail'in Cenin'de düzenlediği baskında Saadi tutuklanırken aynı zamanda yaralanmıştı.

Abdullahiyan, Filistinli lidere "İslam ülkelerinin arasını teşvik ederek, düşmanların Filistin ve Kudüs'ün kurtuluşu olacak kutsal davayı baltalayamayacağını göreceğiz." dedi.

İran Dışişleri Bakanı ayrıca, "İslami direniş vasıtasıyla bölge halklarının vazgeçilemez haklarının canhıraş bir mücadele içerisinde savunacağına olan inancını" dile getirdi.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri en Nahale ise, İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgesel meselelerdeki istikrarlı, etkili ve yapıcı rolü için övgülerde bulundu.

Öte yandan En Nahale, "Filistin topraklarını işgalcilerden kurtarmada ve Filistin halkının haklarını elde etmede İsrail'e karşı silahlı direnişin vazgeçilemez bir unsur olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.