Hamas liderlerinden Usame Hamdan: İran ile ilişkimiz mükemmel

Hamas liderlerinden Usame Hamdan: İran ile ilişkimiz mükemmel

Hamas'ın lider isimleri arasında yer alan Usame Hamdan, İran ile olan ilişkilerinin mükemmel seviyede olduğunu belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) lider isimleri arasında yer alan Usame Hamdan, İran ile olan ilişkilerinin mükemmel seviyede olduğunu belirtti.

Hamas'ın üst düzey isimlerinden olan ve halen hareketin Lübnan temsilciliği görevini sürdüren Hamdan, Arap basınına verdiği demeçte, tüm İslam ülkeleriyle iyi ilişki arayışında olduklarını kaydetti.

Hamdan, "İran'ın Filistin meselesine iktisadi ve askeri açıdan destek verdiğini" kaydederken, İran ile Hamas arasındaki ilişkileri "mükemmel" olarak niteledi.

Usame Hamdan ve İran

1965 yılında Gazze Şeridi'ndeki Bureyc mülteci kampında doğan Hamdan, Hamas içerisinde İran ile en yakın ilişkilere sahip isimler arasında yer alıyor.

Kuveyt ve Ürdün'de lise ve üniversiteyi okuyan Hamdan, bu yılların ardından Hamas bünyesinde faaliyet göstermeye başladı. 1990'da Kuveyt'ten ayrıldıktan sonra İran'ın başkenti Tahran'da o dönem Hamas'ın İran temsilcisi olan İmad Alami'nin yardımcılığını yaptı.

1994-1998 yılları arasında Hamas'ın İran temsilcisi olan Hamdan, 1998 yılında hareketin Lübnan temsilcisi olarak atandı.

Halen bu görevde bulunan Hamdan, Hamas'ın en üst düzey isimleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.