İsrail Başbakanı Lapid: Gazze politikamız değişmedi

İsrail Başbakanı Lapid: Gazze politikamız değişmedi

Geçtiğimiz günlerde Gazze'den İsrail'e ateşlenen füzeler sonrası Başbakan Yair Lapid, 'saldırılara anında ve etkili cevaplar verileceğini' duyurdu.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, partisinin haftalık kabine toplantısında İsrail'in 15 yılı aşkın süredir abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nden fırlatılan füzelere karşı tutumunun ne olacağına dair açıklamalarda bulundu.

Lapid Pazar günü yaptığı açıklamada Gazze'den 'İsrail topraklarına' açılacak herhangi bir ateşe "ivedilikle ve etkili bir biçimde" yanıt verileceğini ifade etti.

Lapid "Politikamız değişmedi. Herhangi bir saldırıya maruz kalmamız durumunda anında yanıt verme yeteneklerimizi kullanacağız dedi.

İsrail'in güneyindeki Askalan şehri ve Ahuzam yerleşimi 16 Temmuz günü gece saatlerinde ikişer roketle hedef alınmıştı.

Bu saldırının üzerine Lapid kabine toplantısı sırasında Yahudi yerleşim yerlerinde yaşayan İsraillilere destek mesajlarını iletti.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamalarda, roket atışlarına karşılık olarak Gazze'de Filistin İslami Direniş Hareketi'ne (Hamas) ait silah ve roket üretim merkezlerinin vurulduğu belirtilmişti.

Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Ran Kochav, vurulan noktaların insansız hava araçları üretiminde kullanıldığını iddia etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.