İsrail'in 'Kudüs'teki saldırı sinagogda yapıldı' açıklaması gerçek dışı çıktı

İsrail polisi, görgü tanıklarının açıklamaları sonrası Kudüs'te 7 Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü saldırının "sinagogda yaşandığı" ifadelerini değiştirdi.

(Fotoğraf: Twitter/@IsraelMFA)

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim yeri Neve Yakov'daki saldırının bir sinagogda gerçekleştiğini öne sürdüğü açıklamasında değişikliğe gittiği ifade ediliyor.

Hayri Alkam adlı 21 yaşındaki Filistinli gencin 27 Ocak günü akşam saatlerinde Kudüs'te düzenlediği saldırıda 7 Yahudi yerleşimci ölürken 10'dan fazla yerleşimci ise yaralanmıştı.

İsrail polisi söz konusu saldırının bir sinagogda gerçekleştiğini iddia etmişti.

Daha sonra bölgeye ulaşan bazı basın mensupları ve olay yerindeki görgü tanıklarının saldırının sinagogda değil de mabedin hemen yakınında bulunan bir sokak üzerinde gerçekleştiğini açıklaması sonrası İsrail polisi "saldırının sinagogda gerçekleştiği" yönündeki açıklamasını değiştirmek zorunda kaldı.

İsrail polisi, ilk açıklamalarda yer alan "sinagogda gerçekleştirilen saldırı" yerine açıklamasını "sinagog dışındaki sokakta bulunan kişilere yönelik düzenlenen" saldırı olarak değiştirdi.

Uzmanlar, İsrail'in daha önce de çok sayıda yalan ifadelere başvurarak kamuoyunu aldatma ve Filistinlileri medyaya kötü göstermeyi amaçladığını belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Okyanusya ülkelerinden İsrail'e 'Kudüs' desteği
İsrail, 20 yıl sonra ilk kez envanterindeki SİHA'ları tanıttı
İbrahim Anlaşmaları: İsrail ile Sudan barışıyor

Haberler Haberleri