Okyanusya ülkelerinden İsrail'e 'Kudüs' desteği

Okyanusya ülkelerinden İsrail'e 'Kudüs' desteği

Papua Yeni Gine'nin, Tel Aviv'deki konsolosluk görevini büyükelçilik düzeyine çıkararak Kudüs'e taşıma yönünde karar aldığı duyuruldu.

Papua Yeni Gine'nin, Kudüs'te büyükelçilik açacağı açıklandı.

İsrail basınına göre Papua Yeni Gine, Tel Aviv'deki konsolosluğunu büyükelçilik düzeyine çıkararak Kudüs'e taşıma kararı aldı.

Papua Yeni Gine Dışişleri Bakanı Justin Tkachenko ve İsrailli mevkidaşı Eli Cohen, geçen hafta, konsolosluğun büyükelçilik düzeyine yükseltilmesini ve Kudüs'e taşınması konusunu görüşmüştü.

Hıristiyan siyonistlerin kurduğu Uluslararası Kudüs Hristiyan Büyükelçiliğinin (ICEJ), Papua Yeni Gine'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını desteklediği belirtiliyor.

ICEJ Sözcüsü David Parsons yaptığı açıklamada, Güney Pasifik bölgesinde İsrail'e yönelik Hristiyan desteği inşa etmeyi yıllardır sürdürdüklerini, Papua Yeni Gine ve Fiji'nin Kudüs'te büyükelçilik açacağına ilişkin karar almasıyla bu çabaların meyve verdiğini görmekten büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Sağcı Hristiyan bir hükümetin yönetiminde olan Fiji'nin de Papua Yeni Gine'ye benzer şekilde Kudüs'te büyükelçilik açması bekleniyor.

Parsons ayrıca daha fazla Okyanusya ülkesinin yakında büyükelçiliklerini Kudüs'e açmalarını umduklarını ve bu yönde beklentiye sahip olduklarını aktardı.

Filistinli Hristiyanların büyükelçiliklerin Kudüs'e taşınmasına yönelik kararları eleştirdiği biliniyor.

İsrail, 1967 yılında işgal ettiği Kudüs'ü 1980'de resmen ilhak etme kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.