İsrailli aşırı sağcı lider Ben-Gvir Filistinli mahkumların koşullarını ağırlaştırmak istiyor

İsrail'deki seçimleri kazanan Likud Partisi'nin Başkanı Binyamin Netanyahu, koalisyon ortaklarıyla pazartesi günü görüşmelerde bulundu.

Aşırı sağcı milletvekillerinden Itamar Ben-Gvir'in de içerisinde bulunduğu koalisyon görüşmelerinde, esas konu kabinenin nasıl şekillendirileceğiydi.

İsrail merkezli Kanal 13'ün haberine göre, Ben Gvir, İsrail'in güvenlik gerekçeleriyle tutukladığı Filistinlilerin hapishanedeki koşullarının ağırlaştırılmasını ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya serbest bir şekilde girişini istedi.

Normal şartlarda Netanyahu, Ben-Gvir'in kabinede yer almasına sıcak bakmıyordu ancak aşırı sağcı milletvekilinin son dönemde popülerliğini artırması onu hükümette yer alacak isimler arasında öne çıkardı.

Ben-Gvir'in İsrail'de İç Güvenlik Bakanı olacağı yönünde değerlendirmeler de mevcut.

Bunun gerçekleşmesi halinde Ben-Gvir'in Filistinli mahkumlar için daha fazla kısıtlama talep etmesinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Ben-Gvir'in planları arasında Filistinli mahkumların su tüketimlerinin azaltılması gibi dikkat çeken maddeler de var.

Aşırı sağcı olan Arap düşmanlığıyla bilinen milletvekili Ben-Gvir daha önce Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilere öncülük etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Filistinli kanser hastası mahkum İsrail hapishanelerinde hayatını kaybetti
İsrailli vekil: Filistinlilere suikast düzenlemeliyiz
Filistin'deki Yahudi yerleşimciler hızlı bir şekilde silahlanıyor

Haberler Haberleri