İsveç'e NATO onayı veren Türkiye'ye ABD'den F-16 sözü

ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16'ların satışını Kongre ile istişare halinde ilerletmeyi planladığı bildirildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın F-16'ların Türkiye'ye satışını Kongre'ye danışarak ilerletmeyi planladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesi öncesinde İsveç'in NATO üyeliğini onaylamaya yeşil ışık yakması sonrası Biden Türkiye'ye teşekkürlerini iletmişti.

Biden, "Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığın attırılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile çalışmaya hazırım." demişti.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Biden yönetiminin bir süredir F-16'ların Türkiye'ye satışını desteklediğini açıkladı.

Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkmasıyla bilinen ABD Senatörü Bob Menendez, "Türkiye'nin komşularına karşı saldırgan tutumunda geçici bir durgunluk görüldüğünü ve Türkiye'ye F-16 satışı konusunda Biden yönetimiyle görüşmelerde bulunacağını" belirtti.

Menendez, Türkiye'ye ilişkin halen endişeleri olsa da önümüzdeki hafta içinde Türkiye'ye F-16 satışı hususunda kararını açıklayabileceğini söyledi.

ABD Senatörü Menendez ayrıca "Yunanistan'ın güvenliğini artırmak" için bir yol haritası hazırlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

"İsveç'in NATO üyeliği sonbahara kaldı"
İsveç, Türkiye'nin iki 'FETÖ' üyesinin iade edilmesi talebini reddetti
Blinken: Türkiye'ye F-16 satılması hem ABD hem de NATO'nun çıkarına

Haberler Haberleri