MİT personelinin kişisel bilgilerini ifşa eden Odatv'nin Haber Müdürü Terkoğlu gözaltına alındı

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun sabaha karşı evinden gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltı kararının, 'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle olduğu ifade edildi.

İlgili haberin içeriğinde MİT mensubu olduğu belirtilen kişinin kimlik bilgileri ve fotoğrafları yer alıyor.

Terkoğlu'nun Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürüldüğü ve sabah saatlerinde ifadesinin alınacağı bildirildi.

27'nci madde

2937 sayılı Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununun 27'nci maddesi kapsamında MİT mensuplarının kimlik bilgilerinin ifşa edilmesi suç sayılıyor.

2937 sayılı Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununun 27'nci maddesi:

"Millî İstihbarat Teşkilatının görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri, yetkisiz olarak alan, temin eden, çalan, sahte olarak üreten, bunlar üzerinde sahtecilik yapan ve bunları yok eden kişiye dört yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir. MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir."

Haberi yazan muhabir gözaltına alındı

'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun ardından haberi yazan muhabir Hülya Kılınç’ın da gözaltına alındı.

Odatv, Kılınç’ın Manisa’dan İstanbul’a getirileceğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

MİT personelini ifşa etmekle suçlanan gazetecilere tahliye kararı
OdaTv Ankara haber müdürü gözaltına alındı
İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında 'MİT personelinin kimlik bilgilerini ifşa ettiği' gerekçesiyle fezleke

Haberler Haberleri