İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında 'MİT personelinin kimlik bilgilerini ifşa ettiği' gerekçesiyle fezleke

İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında 'MİT personelinin kimlik bilgilerini ifşa ettiği' gerekçesiyle fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT görevlilerinin isim ve rütbelerini ifşa ettiği belirtilen İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle TBMM'ye fezleke gönderdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT görevlilerinin isim ve rütbelerini ifşa ettiği belirtilen İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle TBMM'ye fezleke gönderdi.

İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, 26 Şubat 2020 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı basın açıklamasında "Libya'da hayatını kaybettiği" belirtilen iki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin isim ve rütbelerini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Sabah'ın haberine göre, Özdağ hakkında 2937 sayılı "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu" 27. Maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Başsavcılık Parlementerler Bürosu tarafından Özdağ hakkında atılı suç kapsamında fezleke hazırlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezlekede, Ümit Özdağ hakkında fezleke tanzimini gerektirir, yeterli ve kanunu delilinin mevcut olduğu, bu nedenle Ümit Özdağ hakkında Anayasa'nın 83. Maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kaydedildi.

Beş sayfadan oluşan fezleke TBMM'ye sunuldu.

TBMM'nin, Ümit Özdağ'ın dokunulmazlığını kaldırması durumunda İYİ Partili milletvekili söz konusu suçtan yargılanmasının önü açılmış olacak.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.