MİT personelinin kimlik bilgilerini ifşa eden Odatv'nin Haber Müdürü Terkoğlu ve muhabir Kılınç tutuklandı

MİT personelinin kimlik bilgilerini ifşa eden Odatv'nin Haber Müdürü Terkoğlu ve muhabir Kılınç tutuklandı

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberi hazırlayan muhabir Hülya Kılınç tutuklandı.

Odatv'de yayınlanan , "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" başlıklı haberle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve İstanbul Adliyesi’ne getirilen Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, 2937 sayılı  Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. Maddesi kapsamında tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde, ifadelerinin tamamlanmalarının ardından şüpheliler Terkoğlu ve Kılınç, MİT’in görevleri, faaliyetleri, mensupları ve ailelerinin kimlik bilgi ve belgelerinin her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik iletişim araçları vasıtası ile yayınlanmasının cezai müeyyideye bağlanmış olması ve suçun ağırlığı dolayısıyla adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı belirterek, şüpheliler tutuklanmalarına karar verildi.

Terkoğlu ve Kılınç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

27'nci madde

2937 sayılı Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununun 27'nci maddesi kapsamında MİT mensuplarının kimlik bilgilerinin ifşa edilmesi suç sayılıyor.

2937 sayılı Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununun 27'nci maddesi:

"Millî İstihbarat Teşkilatının görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri, yetkisiz olarak alan, temin eden, çalan, sahte olarak üreten, bunlar üzerinde sahtecilik yapan ve bunları yok eden kişiye dört yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir. MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.