MİT personelinin kimlik bilgilerini ifşa eden Odatv'ye erişim engeli

MİT personelinin kimlik bilgilerini ifşa eden Odatv'ye erişim engeli

Kısa bir süre önce servis ettiği bir haberle MİT personelinin kimlik bilgilerini ifşa eden Odatv hakkında erişim engeli kararı verildi.

Kısa bir süre önce servis ettiği bir haberle Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personelinin kimlik bilgilerini ifşa eden Odatv hakkında erişim engeli kararı verildi.

MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber nedeniyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç da tutuklanmıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde yer alan kararda şu ifadeler kullanıldı:

"5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 05/03/2020 tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır."

engel.jpeg

Süreç

Odatv’nin bir MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin yaptığı haberden sonra, “MİT mensupları ve ailelerinin bilgilerini yayımladıkları” gerekçesiyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç tutuklanmıştı.

Terkoğlu ve Kılınç’ın tutuklanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Odatv Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ı da ifadeye çağırdığı belirtilmişti.

27'nci madde

2937 sayılı Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununun 27'nci maddesi kapsamında MİT mensuplarının kimlik bilgilerinin ifşa edilmesi suç sayılıyor.

2937 sayılı Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununun 27'nci maddesi:

"Millî İstihbarat Teşkilatının görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri, yetkisiz olarak alan, temin eden, çalan, sahte olarak üreten, bunlar üzerinde sahtecilik yapan ve bunları yok eden kişiye dört yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir. MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.