Moldova ile Romanya birleşiyor mu?

Moldova Enerji Bakanı Viktor Parlikov, Romanya’yla birleşmenin Avrupa Birliği’ne (AB) katıldıktan sonra gerçekleşebileceğini söyledi.

Moldova Enerji Bakanı Viktor Parlikov, Psnews.ro portalına verdiği demeçte “Birleşme, Moldova’nın AB’ye entegrasyonu yoluyla gerçekleşecek. Ardından altyapı, gümrük, dolaşım gibi engeller kalkacak. Bu engeller insanların günlük hayatından kaybolduktan sonra siyasi ve idari birleşmeyi gerçekleştirmek daha kolay olacak” dedi.

Sputnik'in haberine göre, halihazırda iki ülke vatandaşları arasındaki sınırı silmeye odaklanmaları gerektiğini anlatan Parlikov, “Hükümetler arası işbirliğini ortak alanın bir parçası haline getirelim. Ulaşımdan, telekomünikasyondan, enerjiden bahsediyoruz ve bundan sonra siyasi birlik konusu Kişinev ve Bükreş’te tamamen farklı bir renge sahip olacak” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Rusya ve Moldova arasında gerilim
Moldova'da "Rus darbesi" endişesi
Moldova'da Rusya'nın faaliyetleri başbakanı koltuğundan etti

Haberler Haberleri