Rusya: Libya'da askeri varlığımıza dair iddialar şüpheli

Rusya, Libya’da bir Rus askeri varlığının bulunduğuna ilişkin iddiaların şüpheli kaynaklara dayandırıldığını öne sürüldü.

Rusya Dışişleri yetkilisi Pyotr İliçev, Libya’da bir Rus askeri varlığının bulunduğuna ilişkin iddiaların şüpheli kaynaklara dayandırıldığını, Moskova’nın bunların soruşturulmasını istediğini belirtti.

Rusya Dışişleri’nin uluslararası kuruluşlar departmanının direktörü Pyotr İliçev, ülkesinin Libya’da paralı askerlerinin bulunduğu iddiasını içeren BM raporuna ilişkin Sputnik’e yaptığı açıklamada, söz konusu raporun taraflı ve dengesiz olduğunu düşündüklerini söyledi.

İliçev, “Raporun büyük bir kısmı doğrulanmamış, açık bir biçimde yanlış ve amacı Rusya’nın Libya politikasını karalamak olan verilere dayanıyor” dedi.

"Raporu hazırlayanlar, Libya’da doğrudan çıkarı olan şüpheli kaynaklardan yararlanmışlar" diyen Rusya Dışişleri Yetkilisi, "Raporda alıntılanıp kaynak gösterilen belgelerin birçoğuna verilen linkler açılmıyor bile" saptamasını yaptı.

İliçev ayrıca, başta ‘kendi aralarındaki görüşmeler’ gibi kontrolü dahi mümkün olmayan ‘verilere’ dayandırılanlar dahil olmak üzere, rapordaki birçok varsayımın ne raddede güvenilir olduğunun soru işareti yarattığını kaydetti.

Bunun yanında İliçev, Rusya’nın Libya’da paralı askerleri bulunduğu iddiasını içeren söz konusu BM raporunun basına sızdırılmasının soruşturulmasını istediklerini de söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Ülke profili: Libya
Rusya Libya büyükelçiliğini yeniden açıyor
"Rus paralı askerler Libya'da bombalı tuzaklar kuruyor"

Haberler Haberleri