Taliban'dan ABD ile ateşkes görüşmelerine dair açıklama

Taliban, Abu Dabi'de yürütülen ateşkes görüşmelerine dair açıklama yaptı.

Taliban, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştirilen Afganistan konulu barış görüşmelerine dair açıklamada bulundu.

Taliban'ın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada Suudi Arabistan, Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden üst düzey yetkililerle görüşmelerin gerçekleştirildiği, görüşmelerde ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın da yer aldığı belirtildi.

Taliban görüşmelerde "işgal güçlerinin Afganistan'dan çekilmesi, ABD ve müttefikleri tarafından yapılan zulmün sona erdirilmesi, Afganistan'da barış ve yeniden imar" gibi konuların gündeme geldiğini aktardı. Hareket söz konusu görüşmelerin ön görüşmeler olduğunu, görüşmelerin bugün de devam edeceğini dile getirdi.

Görüşmelerde Kabil hükümeti ise yer almadı. Hareketin sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından daha önce yapılan açıklamada, Abu Dabi toplantılarında Kabil hükümeti ile herhangi bir görüşmenin olmayacağı vurgulanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

ABD ile Taliban arasında dördüncü doğrudan görüşme Katar'da gerçekleşecek
Taliban İran ziyaretini doğruladı
Taliban haberleri yalanladı: Geçiş hükümeti seçim veya ateşkes olmayacak

Haberler Haberleri