ABD ile Taliban arasında dördüncü doğrudan görüşme Katar'da gerçekleşecek

ABD ile Taliban arasında dördüncü doğrudan görüşme Katar'da gerçekleşecek

ABD ile Taliban heyetleri arasında doğrudan görüşmelerin dördüncüsü Katar'da gerçekleşecek.

ABD ile Taliban arasında Afganistan konulu barış görüşmeleri devam ediyor.

Afganistan'da devam eden savaşı uzlaşıyla sona erdirmek için düzenlenen görüşmelerin dördüncüsü Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek. Görüşmelere Kabil hükümeti ise katılmayacak.

ABD ile Taliban'ın heyetleri daha önce toplam üç kere görüşmüştü. Görüşmelerin "ön görüşme" olduğunu ifade eden Taliban, görüşmeler sırasında yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesi konusunun gündeme geldiğini açıklamıştı.

Taliban yetkilileri, görüşmenin Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleşeceğini ifade etti.

Diplomatik kaynaklara göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilmesi planlanan görüşmeler, Suudi Arabistan'ın Kabil hükümetinin görüşmelere katılma ısrarını Taliban'ın reddetmesi sonucu Katar'ın başkenti Doha'ya alınmıştı.

ABD ve bölge ülkeleri Taliban'ın Kabil hükümetiyle masaya oturması konusunda ısrarcı olsa da, Taliban bunu reddediyor. Hareket "ABD kuklası" olarak nitelediği Kabil hükümetiyle görüşmenin "zaman kaybı olduğunu" zira hükümetin gerçek bir söz hakkının bulunmadığını savunuyor.

Aralık ayında düzenlenen görüşmelere Suudi Arabistan, Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri de katılmıştı. Ancak yarın başlayacak dördüncü tur görüşmelere yalnızca Taliban ve ABD katılacak. Görüşmelerde ABD'yi Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad temsil ederken Taliban'ı ise Katar'da bulunan Siyasi Ofis temsil edecek.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.