Trump: Güney Kore onayımız olmadan hiçbir şey yapamaz

ABD Başkanı Trump, ABD'nin onayı olmadan Güney Kore’nin Kuzey Kore’ye uygulanan yaptırımları kaldıramayacağını söyleyerek "Bizim onayımız olmadan hiçbir şey yapamazlar" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha’nın, Kuzey Kore’nin tek tarafı olarak uygulamaya koyduğu yaptırımlar kaldırmayı gözden geçirdiklerini açıklamasının ardından ABD’nin onayı olmadan Güney Kore’nin Kuzey’e uygulanan yaptırımları kaldırmayacağını söyledi.

Trump, Pyongyang’a uyguladığı en yüksek baskı kampanyasının bir parçası olarak, ABD müttefiklerini nükleer silahlardan vazgeçene kadar Kuzey Kore’ye yaptırım uygulamaya devam etmeye teşvik ediyor.

“Bizim onayımız olmadan hiçbir şey yapamazlar”

Trump, Seul’den yapılan bu açıklama ile ilgili soru sorulması üzerine, Çarşamba günü yaptığı açıklamada “Onlar bizim onayımız olmadan bunu yapamazlar. Bizim onayımız olmadan hiçbir şey yapamazlar” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Güney Kore: Kuzey Kore nükleer faaliyetlerini bitirecek
Sayıları 50'yi geçti: Trump döneminde istifa edenlerin listesi
Trump: FED aklını kaçırmış

Haberler Haberleri