Güney Kore: Kuzey Kore nükleer faaliyetlerini bitirecek

Güney Kore: Kuzey Kore nükleer faaliyetlerini bitirecek

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerden arınmak için nükleer silah ve tesisleri yok edeceğini açıkladı.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ayrıca Kuzey Kore ve ABD'nin, ülkedeki ara seçimler biter bitmez Kim ile Trump arasında ikinci bir zirvenin düzenlenmesi için çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Geçen ay Pyongyang'da Kim ile görüşen Moon, ABD'nin gereken adımları atması halinde Kuzey Kore'nin Yongbyon Nükleer Tesisi'ni kapatmak ve başlıca füze merkezlerinden birinin imhasını izlemek için uluslararası uzmanları ülkeye davet etmeye hazır olduğunu belirtti.

Moon bu adımların Kuzey Kore'de bir ABD irtibat bürosunun açılması, insani yardım ve ekonomik uzmanların değişimi ve benzeri konular hakkında olabileceğini dile getirdi.

Trump da salı günü yaptığı açıklamada, 6 Kasım'da düzenlenecek ABD ara seçimlerinin ardından Kuzey Kore lideri ile görüşebileceklerini söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.