Nükleer silahsızlanma için Güney Kore ile ABD iş birliği yapacak

Nükleer silahsızlanma için Güney Kore ile ABD iş birliği yapacak

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanma süreci için ortak bir çalışma grubu kuruyor.

Güney Kore ve ABD’nin, Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanma sürecini hızlandırmak ve yaptırımların hızını koordine etmek için ortak bir çalışma grubu kuracağı açıklandı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Seul’ün nükleer silahsızlanmadan sorumlu elçisi Lee de Huun’un, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kore yetkilisi Stephen Biggon ile görüşmek için bugün Washington’a gittiğini açıkladı.

Huun ve Biggon, geçtiğimiz ay yapılan görüşmede, ‘Kuzey Kore ile ilgili kilit meseleleri tartışmak için ikili bir çalışma grubu’ oluşturmaya karar vermişti.

Her iki taraf daha sonra çalışma gruplarının, nükleer silahsızlanma, yaptırım ve işbirliğinin uygulanabilmesi için ‘periyodik olarak’ istişarelerde bulunacağını açıkladı.

Diplomatik bir kaynaktan edinilen bilgiye göre, ortak çalışma grubunun faaliyetlerine başlamasının, Lee’nin üç günlük ABD ziyareti sırasında olabileceği ifade edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.