Japonya ve Güney Kore arasında 'savaş suçu' gerginliği

Japonya ve Güney Kore arasında 'savaş suçu' gerginliği

Güney Kore Yüksek Mahkemesi'nin Japon firması Mitsubishi'yi 2. Dünya Savaşı'nda zorla Güney Koreli vatandaşları çalıştırdığı gerekçesiyle tazminata ödemeye mahkum etmesine Japonya'dan tepki geldi.

Güney Kore Yüksek Mahkemesi'nin Japon firması Mitsubishi'yi 2. Dünya Savaşı'nda Güney Koreli vatandaşları zorla çalıştırdığı gerekçesiyle tazminata ödemeye mahkum etmesine Japonya'dan tepki geldi.

Daha önce alt mahkemenin 2013 yılında aldığı kararı onayan Yüksek Mahkeme, 5 başvuru sahibine, kişi başı 80 milyon von (70 bin Amerikan doları) ve diğer 5 kişiye ise yine yine kişi başı 150 milyon von ödenmesine hükmetti.

Mitsubishi, bu mahkeme kararından “üzüntü duyduğunu” ve konuyu Japon yetkililere danışacağını duyurdu. Japonya Dışişleri Bakanlığı ise derhal bir açıklama yayınlayarak, mahkeme kararının “kabul edilemez olduğunu” bildirdi.

Japonya’nın tepkisi iletilmek üzere Tokyo’daki Güney Kore Büyükelçisi, Dışişileri Bakanlığı’na çağrıldı. Japonya, konuyu uluslararası mahkemeye taşıyabileceği uyarasında bulundu.

Yüksek Mahkeme, geçen ay yine Japonya’nın Nippon şirketini yine aynı konuda yapılan bir başvuruda haksız bularak mahkum etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.