Güney Kore ile Kuzey Kore sınırında uçuş yasağı

Güney Kore ile Kuzey Kore sınırında uçuş yasağı

Kuzey Kore ve Güney Kore, 'Korelerarası gerilimi azaltma çabaları' kapsamında askeri eğitim ve uçuş yasağı getirme kararı aldı.

Kuzey Kore ve Güney Kore’nin geçen ay Pyongyang’ta düzenlediği zirvede varılan anlaşma kapsamında hayata geçirilen uygulamalar, tüm düşmanlıkların durdurulması, mayınların temizlenmesi ve askerden arındırılmış bölgedeki gözlem noktalarının kademeli olarak kaldırılmasını kapsıyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in bugün parlamentoda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kuzey Kore ve Güney Kore, askeri anlaşmayla çatışmaya neden olabilecek tüm faktörleri ortadan kaldırdı. Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan tam olarak arındırılmasıyla sağlam, güvene dayanan daimi bir barış sağlanacak.”

Güney Kore Savunma Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kore’nin batı sahili boyunca konuşlanan ağır silahları kapsayan anlaşmaları uygulamaya yönelik adımlar attığını belirtti.

ABD, anlaşmanın Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanmaya doğru ilerlediği bir dönemde başlatılan uygulamanın savunma zafiyeti doğurmasından endişeli.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.