Koreler arasında karşılıklı 'asker çekme' hamlesi

Koreler arasında karşılıklı 'asker çekme' hamlesi

Kuzey Kore ve Güney Kore, aralarındaki sorunları bitirmek için yapılan anlaşmalar çerçevesinde sınır kontrol noktalarında bulunan askeri kuvvetleri ve silahları karşılıklı olarak geri çekti.

Kuzey ve Güney Kore, askeri düşmanlıkların sona ermesi için yapılan düzenlemeler çerçevesinde, sınır kontrol noktalarında bulunan sınır kuvvetleri ve silahları karşılıklı olarak geri çekti.

Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü, sınırın Güney Kore tarafında bulunan 11 noktada asker ve silahların geri çekildiğini söyleyerek, Kuzey Kore’nin de sınır merkezlerinden asker ve silahlarını çektiği bilgisini verdi.

Güney Kore, iki ülke arasındaki askerden arındırılmış bölgenin her bir tarafındaki 11 sınır kontrol noktasının kaldırılması yönündeki anlaşmaya paralel olarak, sınırındaki kontrol merkezlerini kaldırmaya başladı.

Her iki tarafta da, bir kontrol noktası haricindeki tüm yapılar kaldırılacak.

Kuzey ve Güney Kore’nin, ilk aşaması askerden arındırılmış bölge içindeki tüm askeri mevkileri kaldırmak olan anlaşmaları denetlemek için Aralık ayında izleme komiteleri oluşturulması planlanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.