Kuzey Kore'den ABD'ye 'yaptırım' tehdidi

Kuzey Kore'den ABD'ye 'yaptırım' tehdidi

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin uyguladığı yaptırımları kaldırmaması halinde nükleer cephaneliği geliştirme politikasına tekrar devam edilebileceğini açıkladı.

Kuzey Kore, ABD’nin ülkeye yönelik yaptırımları kaldırmaması halinde, nükleer cephaneliğini güçlendirmeyi hedefleyen devlet politikasını yeniden canlandırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin yaptırımlar konusunda tutumunu değiştirmemesi halinde, nükleer güç ve ekonomik kalkınmanın eş zamanlı geliştirildiği ‘biyojen’ olarak bilinen ‘çifte ilerleme’ politikasına dönülebileceği ifade edildi.

Bakanlığın Amerikan Çalışmaları Enstitüsü Yöneticisi adına yayımlanan açıklamasında, “İlişkilerin gelişmesi ve yaptırımların uygulanması birbiri ile çelişiyor” şeklinde yorumda bulunularak, Pyongyang’ın hala ABD’den uygun yanıtı beklediği vurgulandı.

Kuzey Kore medyası, geçtiğimiz ay Washington’u çift taraflı oynamakla suçlamış, Trump’ın “Seul, Washington’un onayı olmadan Kuzey Kore’ye dayatılan yaptırımlarını kaldırmayacak” minvalindeki sözlerini eleştirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.