Papa Kuzey Kore liderinin davetini değerlendiriyor

Papa Kuzey Kore liderinin davetini değerlendiriyor

Papa Francis Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un davetini değerlendireceğini belirtti.

Güney Kore lideri Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un davetini Vatikan'da 35 dakika süren görüşmesinde iletti. Moon Kuzey Kore liderinin arzusunu geçtiğimiz ay Papa'ya dillendirmiş o da gitmek isteyebileceğini belirtmişti. Bunun üzerine Moon bir kez daha daveti sözlü olarak yinelemiş oldu.

Resmi davet gelse daha iyi olur

Papa'nın Moon'a "Sizin sözlü olarak aktarmış olmanız kafi elbette ancak resmi yazılı bir davet de gelirse bu iyi olur. Bu şekilde bir davet geldiğinde mutlaka yanıt vereceğim ve o zaman gidebilirim" dediği kaydedildi.

Vatikan'dan yapılan açıklamada Papa'nın ayrıca Kore yarımadasında barışı güçlü şekilde desteklediği ve Moon Jae-in'e "Durmayın ve istikrarı sağlamak adına sürekli bu yolda korkmadan devam edin" dediği belirtildi.

Tarihi ziyaret söz konusu olursa Kuzey Kore'de kısıtlamalar yumuşayabilir

Kuzey Kore'de dini inançlar tamamen yasak değil ancak ibadet özgürlüğü konusunda dünyadaki en sert kısıtlamaların uygulandığı ülkelerin başında geliyor. Papa eğer ziyareti gerçekleştirmeye karar verirse bu tarihi bir olay olacak ve karşılığında Kuzey Kore'deki bazı kısıtlamaların yumuşatılması söz konusu olabilir.

Şimdiye kadar hiçbir rahibin Kuzey Kore'de sürekli olarak bulunmasına izin verilmedi ve misyoner faaliyetlere kalkışanlar hapse atıldı. Başkent Pyongyang'de tek bir kilise mevcut ancak o da diğer tüm ibadethaneler gibi devlet kontrolünde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.