Kuzey Kore lideri Papa'yı ülkesine davet etti

Kuzey Kore lideri Papa'yı ülkesine davet etti

Son dönemde ABD ve Güney Kore ile yakınlaşan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Katolik Kilisesi lideri Papa Francis'i ülkesine davet etti.

Güney Kore başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, devlet başkanı Moon Jae-in'in, Papa Francis'e önümüzdeki hafta başlayacağı Avrupa turunda Kuzey Kore liderinin davetini ileteceğini açıkladı.

Reuters'ın aktardığı haberde, son dönemde hem ABD hem de Güney Kore ile yakınlaşan ve dünyaya ılımlı mesajlar veren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis’i Kuzey Kore’ye davet etmesi diplomatik çevrelerde şaşkınlığa sebep oldu.

Kuzey Kore'de inanç

Kuzey Kore'de inanç özgürlüğü bulunuyor ancak tüm dinler pratik alanda ciddi kısıtlamalara tabi. Ülkede nüfusun yüzde 70'e yakını herhangi bir dine mensup değil. geri kalan kısım ise Şamanizm, Hristiyanlık ve Budizm dinlerine mensup ancak bunların oranları konusunda kesin veriler bulunmuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.