Venezuela'dan 'seçim tekrarlansın' çağrılarına yanıt

Venezuela, Avrupa ülkelerinin 8 gün içerisinde yeniden seçimlere gidilmesi için tarih belirleme çağrısını geri çevirdi.

Venezuela, Avrupa ülkelerinin yaptığı sekiz gün içinde seçimlere gidilmemesi halinde Venezuelalı muhalif lider Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıyacakları açıklamasına yanıt verdi.

ABD'nin başvurusuyla Venezuela'daki siyasi krizi tartışmak için New York'ta Cumartesi günü olağanüstü toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde konuşan Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza söz konusu çağrıyı "neredeyse çocukça" şeklinde niteleyerek geri çevirdi. Arreaza, "Bağımsız bir halka bir mühlet dayatma ya da ültimatom verme hakkına sahip olduğunuz fikrine nereden kapılıyorsunuz?" diye konuştu. Dışişleri Bakanı, ülkesinin kimsenin hiçbir karar veya kuralı zorla dikte etmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Maduro'nun müttefikleri arasında yer alan Rusya da seçimlere gidilmesi talebini geri çevirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu talebin iç politikadaki gerilimi daha da tırmandıracağı kaydedilerek, bağımsız bir ülkenin iç işlerine açık bir şekilde karışılmasına son verilmesi gerektiği belirtildi.

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Venezuela için toplanan ülkelerden 'seçim' çağrısı
Maduro'dan Avrupa Birliği'ne: Kimse bize ültimatom veremez
Avrupa ülkelerinden Maduro'ya ültimatom: 8 gün içerisinde seçim çağrısı yap

Haberler Haberleri