Avrupa ülkelerinden Maduro'ya ültimatom: 8 gün içerisinde seçim çağrısı yap

Avrupa ülkelerinden Maduro'ya ültimatom: 8 gün içerisinde seçim çağrısı yap

İngiltere, Fransa, İspanya ve Almanya'nın Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya ültimatom vererek 8 gün içerisinde seçime gitme çağrısında bulunduğu, aksi halde Guadio'yu başkan olarak kabul edecekleri bildirildi.

Almanya, İspanya, Fransa ve İngiltere, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya ültimatom vererek 8 gün içinde seçim çağrısı yapmasını, aksi takdirde kendisini ülkenin "geçici başkanı" ilan eden Juan Guaido'yu tanıyacaklarını açıkladı.

Önde gelen Avrupa ülkeleri Maduro'ya mesajlarını koordineli bir şekilde internet üzerinden paylaştı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Twitter'dan paylaştığı mesajda "İspanya'nın Latin Amerika'da sorumluluğu var... Hükümetleri değiştirmek ya da düşürmek istemiyoruz. Venezuela'da demokrasi ve özgür seçim istiyoruz" yazdı.

Fransa, Almanya ve İngiltere'den de ülkede adil seçimler düzenlenmesi çağrısı yapan benzer mesajlar geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Venezuela halkının özgür şekilde geleceğini seçme hakkı var. 8 gün içinde yeni seçim ilan edilmezse Guiado'yu fiili başkan olarak kabul edeceğiz" tweeti attı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.